הסלט הזה מופיע כבסיס לכל ארוחה ביוון.
סלט גס, קל, מרענן וכיפי.
המרכיבים:
2 עגבניות - גדולות, אדומות, בשלות ומתוקות - חתוכות לקוביות גסות
100 גרם פטה - חתוכה לקוביות 1X1 ס"מ
2 מלפפונים - חתוכים לקוביות גסות
1/2 בצל אדום - פרוס דק
חופן זיתים שחורים - קלמטה
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. להכניס את כל הירקות והזיתים לקערה ולערבב בזהירות בידים, כדי לא לשבור הירקות.
2. לערבב את כל חומרי הרוטב, לשפוך על הסלט, לערבב בידים, לטעום ולתקן טעמים.
3. להגיש מיד.