מנות ראשונות

  • לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...

  • כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

    כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

    מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות אושר מהסועדים. מרכיבים: 18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי...

  • מרק צח מעוף ובשר והודו

    מרק צח מעוף ובשר והודו

    כשאני רוצה שהמרק שלי יהיה מאד עשיר, אני מערבבת עוף ובשר בקר וגרון הודו. בבתנו למרק הזה אין וטו וכולם...

  • מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)

    מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)

    מרק זה אכלתי באמסטרדם ביום חורף קר. המתכון המוצע כאן הוא ואריציה על הנושא. מתקבל מרק שהוא נזיד - אוכל...

  • ראקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

    ראקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

    מרכיבים: 8 תפוחי אדמה אדומים וגדולים, מבושלים על קליפתם במי מלח - מסיימים הבישול רגע לפני התפוררותם ומכניסים למקרר. 3 שמנת...

  • בשר סינטה כבוש במלח גס – “ברזאולה”

    בשר סינטה כבוש במלח גס – “ברזאולה”

    מתאים למנה ראשונה בפני עצמה המוגשת עם מיגוון עלים ירוקים, או לאחד מסוגי המזטים המוגשים בראשית הארוחה, רצוי עם אוזו...

  • מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה”

    מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה&

    מרכיבים: 2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות 1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות 1 בצל - גדול וקצוץ 0.5 לימון - מיץ...

  • חציל עם יוגורט

    חציל עם יוגורט

    "החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים: 2 חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש...

  • אספרגוסים עטופים בבצק עלים

    אספרגוסים עטופים בבצק עלים

    מרכיבים: 1 חבילה אספרגוס - להסיר החלק התחתון 100 גרם פרוסות דקות של אווז מעושן, או ועדיף פרושוטו 1 חלמון - מעורבב עם...