מתכונים

  • תבשיל ירקות עם ניוקי

    תבשיל ירקות עם ניוקי

      מרכיבים 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות דק חופן גדול של עגבניות שרי שונות (צהוב, תמר,...

  • טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם

    טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם

    בצרפת זה נקרא "קרוק מאדאם" ואם מכינים בלי ביצה, זה נקרא "קרוק מיסייה". חפשו את ההבדלים ולמה ??? מרכיבים: 8...

  • רוטב חמאה

    רוטב חמאה

    מרכיבים: 2 יחידות בצל שלוט - קצוץ דק 200 גרם חמאה - חתוכה לקוביות 1/2 כוס שמנת לבישול 3 כף/ות...

  • גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

    גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

    במקרר שלי יש תמיד גבינה מלוחה של "המאירי" מצפת, שניתן להשיגה בחנויות ברח' לוינסקי. ניתן כמובן להחליף בכל גבינה מלוחה...

  • סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)

    סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)

    מרכיבים: 8 ביצים קשות 1 תפוח אדמה - מבושל בקליפתו, כך עשו זאת בתקופת הצנע.  2 בצל - בינוניים וקצוצים דק מאד...

  • גפילטע פיש

    גפילטע פיש

    אף פעם לא הייתי מוכנה ללמוד ולהכין געפילטע פיש, מהחשש שזה נורא קשה וחוץ מזה, זה היה תפקיד מסורתי של...

  • פלפלים קלויים ממולאים גבינה

    פלפלים קלויים ממולאים גבינה

    מעדן אמיתי ושוב בלקני, מאפיין במיוחד את המטבח הבולגרי והיווני. מנה כזאת המלווה באוזו 12 עם קרח עושה את היום...

  • בורקס גבינה לפסח

    בורקס גבינה לפסח

    בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס...

  • קניידלך ממולאים בבשר

    קניידלך ממולאים בבשר

    מרכיבים: 2 כוס/ות קמח מצה 2 כוס/ות מים רותחים 6 ביצים 10 כף/ות שמן קנולה - לקניידלעך 200 גרם בשר...