-
גפילטע פיש
המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים: 1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את...
-
חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה
אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה. אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות, שהתאימו לכל...
-
קציצות כרישה עם בשר – פרסה
את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן. מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי...
-
שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית
"ולמאחרים בנשף" - מתכון מהיר מאד לפסח, שמשך ההכנה שלו עשר דקות ואז התנור עובד במקומנו. מתקבלת מנה "ללקק...
-
קציצות בשר ברוטב ירקות
המנה העיקרית והתוספת, הכל בסיר אחד. לפסח ניתן להחליף את החלה בקמח מצה או בשיבולת שועל. מרכיבים: לקציצות 0.5 קילו בשר...
-
גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח
אז עלה בדעתי, וגם ניסיתי, להכין גלילות ממצה, הממולאות בכבד הקצוץ המסורתי. הדרך הלא קונבנציונלית להגשת המעדן הפולני הזה. נסו...
-
קרם מסקרפונה ופירות יער
את הקציפה הזו אני מכינה כל השנה ובכל פעם עם הפרי העונתי. "ברירת המחדל" הטובה ביותר בעיני היא הקציפה עם...
-
פירה תפוחי אדמה אחר עם ביצים – פירה משודרג
הסלט הוא מבית היוצר של אחי הבשלן. מעולה וטעים להפליא גם כסלט וגם כתוספת למנה עיקרית. מרכיבים: 5 תפוחי אדמה -...
-
עוגת גבינה לפסח עם רוטב אוכמניות
עוגה מהירה לפסח שתמיד מצליחה. ניתן להמירה לעוגת יום יום ע"י החלפת הקמח תפו"א בקורנפלור או קמח. מרכיבים: 750 גרם...
-
חרוסת לפסח
מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא...
-
בורקס גבינה לפסח
בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס...