-
סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל
פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...
-
פודינג אדום ממיץ תפוזים טרי
אז כמו שהיה פעם, פודינג אדום ובלי חומרים משמרים. מבית היוצר של חמותי, שהגישה פודינג זה עם הבורקס של שבת....
-
תבשיל שעועית צהובה
מתכון שהוא פרדוקס. המתכון מתאים מאד לימי החורף הקרים, אולם תקופת גידול השעועית הטריה והטובה היא מאפריל עד דצמבר. אז...
-
סלט שעועית יבשה
סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר. מרכיבים:...
-
חרוסת לפסח
מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא...
-
נזיד-מרק שעועית
מרק שהוא נזיד ויכול לשמש למנה עיקרית בימי החורף הקרים. מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל...
-
מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה&
מרכיבים: 2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות 1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות 1 בצל - גדול וקצוץ 0.5 לימון - מיץ...
-
חציל עם יוגורט
"החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים: 2 חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש...
-
צזיקי
מרכיבים: 2 גביעי יוגורט כבשים יוגורט סמיך 2 שיני שום כתושות לאוהבי השום להוסיף עוד 2 מלפפונים קצוצים לקוביות קטנות...
