בישול צמחוני

  • “ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבושל ביין

    “ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבוש

    הרעיון לתבשיל זה בא מהביף בורגיניון המסורתי, שהוא תבשיל איכרים מחבל בורגנדי בצרפת, והוא מכיל בשר עם ירקות שורש ומבושל...

  • הפאראטה של ג’יימי אוליבר – לחם הודי

    הפאראטה של ג’יימי אוליבר – לחם הודי

    את הלחם ההודי הזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון...

  • סלט קישואים חם

    סלט קישואים חם

    אני לא ממש חובבת קישואים או זוקיני, אבל הסלט החם הזה שאכלתי במסעדה הדרוזית בסאג'ור, הביא אותי לשחזר המנה ולהגיש...

  • סלט מלפפונים, גזר וצנונית

    סלט מלפפונים, גזר וצנונית

    כשהירוק והכתום נפגשים הם מרהיבים ביופיים וחוש הראיה שמח. כל היתר שייך לחוש הטעם והוא חוגג. מבית היוצר של אחי....

  • מרק כרובית וקולרבי מוקרם

    מרק כרובית וקולרבי מוקרם

    מרכיבים: 1 כרובית בינונית - נקייה מהקלח ומופרדת לפרחים 2 תפוחי אדמה - קוביות 2 קולרבי - קוביות 2 כרישה...

  • כרובית שלמה בתנור

    כרובית שלמה בתנור

    עם מינימום עבודה - מתקבל מאפה שחום, שנראה כמו חצי כדור, וטעים טעים. מרכיבים: כרובית - שלמה, נקייה מעלים ומבושלת...

  • עוגת תפוחי עץ בכוסות אישיות

    עוגת תפוחי עץ בכוסות אישיות

    הכמות המוצגת היא לשש מנות המרכיבים ואופן ההכנה  לתפוחים: 4 תפוחי עץ ירוקים - חתוכים לקוביות 1X1 2 כפות סוכר 50...

  • עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

    עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

    עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור. מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה...

  • אורז מטוגן עם ירקות וביצים

    אורז מטוגן עם ירקות וביצים

    מרכיבים: 2 כוסות אורז - בסמטי מבושל ומקורר 2 גזרים - חתוכים לקוביות קטנות מאד 3/4 כוס אפונה - סנפרוסט...