הבואיקוס של אחי.
מקבלים לחמניות קטנות, מה זה טעימות, והכל מהיר בלי כלים מיותרים.
מתאים מאד כמתאבן עם שתיה חריפה לפני הגשת הארוחה, או סתם לכל נישנוש.
מתאים מאד כמתאבן עם שתיה חריפה לפני הגשת הארוחה, או סתם לכל נישנוש.
מרכיבים: | |||
350 גרם | קמח תופח - חבילה | ||
250 גרם | גבינה לבנה | ||
1 | שמנת חמוצה | ||
100 גרם | גבינת קשקבל - מגוררת | ||
100 גרם | גבינה בולגרית - מפוררת | ||
100 גרם | חמאה - רכה מאד | ||
1 יחידות | ביצים | ||
שומשום - לקישוט | |||
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החמרים, בלי השומשום, לשים היטב ומניחים במקרר מכוסה לכחצי שעה.
מניחים נייר אפיה על תבנית אפיה גדולה, צרים כדורים בגודל כדור פינגפוג ומניחים בתבנים עם מרווחים. מפזרים מעל שומשום.
הבצק דביק וכך הוא צריך להיות.
אופים בתנור מחומם 180 מעלות כחצי שעה עד שהמאפה זהוב.
לגוון, לא חובה - אפשר למלא הבואיקוס ב- 1/4 ביצה קשה, עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים וכל דבר אחר לטעמכם.
כאמור, לא חובה למלא זה טעים ונחטף תוך דקות גם בלי המילוי.