בורקס גבינה

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה.

המרכיבים:

בצק עלים מרודד, או בצק פילאס
2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם
1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס
2 ביצה טרופה
1 חלמון ביצה
שומשום - לא חובה

אופן ההכנה:

לתערובת הגבינה
1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה.
2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה.
3. לערבב את הגבינה עם תפוחי האדמה, כמות תפוחי האדמה צריכה להיות כזו,
שתעדן את הגבינה למידת המליחות שאתם אוהבים.
4. להוסיף הביצה ולערבב היטב התערובת.
5. לפתוח את הבצק ולחלק אותו לרצועות של 12 ס"מ.
6. לפזר מעל כל רצועה, לאורכה, שכבה דקה של גבינה, לשמור על שוליים נקיים.
לגלגל לגליל ולחתוך גלילים קטנים לבורקס באורך 7 ס"מ כל אחד.
7. מסדרים על תבנית אפיה עם רווחים קטנים בניהם, מורחים מעל קצת חלמון ומפזרים שומשום.
8. אופים בתנור 180 מעלות, כחצי שעה, או עד שהבורקס מזהיבים.

Comments are closed.