בורקס חצילים

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה

המרכיבים:

בצק עלים, או פילאס
2 חצילים - קלויים על האש או הגריל, קלופים ומעוכים
150 גרם גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס
1 תפוחי אדמה - מבושל ומעוך ולפירה
1 ביצה - טרופה עם כפית מים
מלח - להזהר בכמות המלח, הגבינה מלוחה
שומשום - לקישוט, לא חובה

אופן ההכנה:

1. לפורר הגבינה, מיובשת מהמים, עם מזלג, להוסיף החצילים, תפוח אדמה, חצי מהביצה והמלח ולערבב היטב.
2. לפתוח את הבצק, לחלק לרצועות של 10 ס"מ. בקצה כל רצועה, על צידה הארוך להניח
המלית ולגלגל לגליל.
3. למרוח ביתרת הביצה, לפזר מעל השומשום ולחתוך לבורקסים באורך 10 ס"מ כל אחד.
4. להכניס לתבנית אפיה, עם רווחים קטנים ולאפות ב- 180 מעלות כ- 25 דקות ועד שמזהיב.

Comments are closed.