שם המנה ארוך יותר ממשך הכנתה.
מנה מאד צבעונית ומאד אלגנטית, טעימה מאד וקלה להכנה.
מנה מאד צבעונית ומאד אלגנטית, טעימה מאד וקלה להכנה.
מרכיבים: | |||
6-12 פרוסות | סלמון מעושן | ||
לתערובת הגבינה | |||
200 גרם | גבינת שמנת | ||
1.5 כף | צלפים - צלפים קצוצים דק | ||
פלפל שחור - לפי הטעם | |||
מלח ים - לפי הטעם, לקחת בחשבון שהסלמון עצמו מלוח | |||
1/2 צרור | עירית - קצוצה דק | ||
1 כפית | טימין - ענף - טרי, קצוץ בלי ענפים | ||
לרוטב חמאה לבנה | |||
150 גרם | חמאה - חתוכה לקוביות | ||
2 עלי מרווה להוציא בסיום הכנת הרוטב. | |||
1/3 כוס | ייו לבן חצי יבש | ||
1/2 לימון | סחוט | ||
3 | בצל שלוט - או הלבן מהבצל הירוק - קצוצים דק | ||
מלח ים - לפי הטעם - להיזהר עם המלח, הסלמון מלוח | |||
פלפל לבן - לפי הטעם | |||
מספר הענפים כמספר הגלילות | עירית - ענפים לקישוט המנה | ||
חלה - להגשה עם הרוטב המדהים | |||
ניילון נצמד - מסייע בגלגול הגלילות | |||
אופן ההכנה:
1. לתערובת הגבינה - לערבב היטב את כל מרכיבי התערובת.
2. פורסים את פרוסת הסלמון על ניילון נצמד, (אם הפרוסה קטנה, מצמידים שתי פרוסות המונחות ברצף), מורחים 1/6 מכמות הגבינה, ומגלגלים לגליל בעזרת הניילון הנצמד.
3. את הרוטב מכינים רק ממש לפני הגשת המנה.
4. לסיר קטן להכניס יין, בצל, מלח ופלפל ולבשל עד לצמצומו לחצי. להנמיך הלהבה ולהוסיף את קוביות החמאה בהדרגה, לערבב היטב עד להמסת כל החמאה, להוסיף הלימון, לערבב ולהסיר מהאש.
5. בכל צלחת להניח גליל סלמון, לקשור בענף עירית, לשפוך עם כף את הרוטב על כל המנות.
להגיש עם חלה טרייה.
בתיאבון