אף פעם לא הייתי מוכנה ללמוד ולהכין געפילטע פיש, מהחשש שזה נורא קשה וחוץ מזה, זה היה תפקיד מסורתי של אמא ז"ל, ומעולם לא חשבתי שכדאי לקחת ממנה את המתכון.
משנפטרה אמא, החלטתי שיש להמשיך במסורת.
את המתכון קבלתי מחברתי, הוספתי קצת משל עצמי, וקבלתי דגים שילדי טוענים "שזה בדיוק כמו של סבתא".
מרכיבים:
1 קילו קרפיון - לבקש ממוכר הדגים לטחון פעמיים בלי העצמות ובלי העור כדי שהקציצות תהיינה לבנות
לתערובת הקציצות
2 יחידות בצל - ומגורר בפומפיה דקה - לתערובת הקציצות
2 ביצים קשות - מרוסקות היטב - לתערובת הקציצות
2 ביצים - לתערובת הקציצות
2 כף/ות סוכר - לתערובת הקציצות
3 כף/ות שיבולת שועל/קמח מצה - לתערובת הקציצות
1.5 כפית/ות מלח - לתערובת הקציצות
0.5 כפית/ות פלפל שחור - לתערובת הקציצות
5 כוס/ות מים - לציר - עד לכיסוי הקציצות
3 כף/ות סוכר - לציר
1.5 כפית/ות מלח - לציר
1 כפית/ות פלפל שחור - לציר
ראשי הדגים והאידרות- לציר
1 יחידות בצל - לציר - גדול וחתוך לרבעים
3 יחידות גזר - לציר - פרוס אלכסוני ליצירת פרוסות גדולות
אופן ההכנה:
הקציצות:
בקערה לערבב היטב בידיים - דגים, בצל, ביצים קשות, ביצים, סוכר, שיבולת שועל, מלח, פלפל - התערובת צריכה להיות אחידה ורכה וכזו שניתן יהיה ליצור ממנה קציצות אובליות.
הציר:
מכניסים לסיר גדול ושטוח (הקציצות צריכות להיות בשכבה אחת) את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים. מכניסים הקציצות בשכבה אחת ודואגים שהמים יכסו את הקציצות.
מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי.
בתום הבישול:
כשהקציצות פושרות, מסדרים בכלי את הקציצות ומעל כל קציצה מניחים פרוסת גזר, מוסיפים לכלי את הציר כשהוא מסונן, מכסים ומכניסים למקרר.
טיפ:
ניתן להכין כמויות גדולות יותר ולהקפיא הקציצות בעודן פושרות, בסיר בו בושלו.
יום לפני השימוש, להוציא מהמקפיא, ובעודן קפואות, להביא לרתיחה של מספר דקות.
להכניס שוב למקרר - למחרת זה טעים כאילו בושל אתמול.