המתכון של אמא ז"ל.
מרכיבים:
1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת גם את עצמות הדג.
2 בצלים - מרוסקים בפומפיה, כולל מי הבצל המגורר
2 ביצים קשות מרוסקות
2 ביצים
1 כף סוכר
3 כפות קמח מצה
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לציר:
3 גזרים - פרוסים גס
2 בצלים - פרוסים גס
עצמות הדג והראשים
5 כוסות מים
3 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. להכניס את הדג הטחון לקערה ולהוסיף הבצל המגורר, ביצים, ביצים קשות, קמח מצה, סוכר, מלח, ופלפל. לערבב לתערובת אחידה. להכניס למקרר לשעה עד שעתיים.
2.לציר: בסיר שטוח (סוטאז') לפזר את הבצל הפרוס, מעל הבצל להניח את ראשי הדג והעצמות. ולתבל במלח, פלפל, סוכר ומים.
3. בידיים רטובות מכינים את קציצות הדג, ומסדרים בשכבה אחת ומעל את פרוסות הגזר.
4. מכסים היטב את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ביותר. מבשלים כשעה וחצי. מתקנים טעמים.
5. כשהדגים פושרים, לסדר בכלי אטום הדגים ולקשט בפרוסות הגזר , מוסיפים הציר, כשהוא מסונן. מכניסים למקרר ליממה ולהגיש.
6. מומלץ להגיש עם חזרת.