דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג

אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת להכינו.
אז מי, שבאמת אוהב את ההתעסקות באוכל, מוזמן להתנסות.
דג כבוש כזה לא נמכר בשום חנות.
 
מרכיבים:
3 שמלץ הרינג - שלמים
1 בצל - גדול פרוס לפרוסות דקות
2 'חלב הדג'' - מתוך בטן הדג - למעוך במזלג יחד עם הסוכר, להוסיף החומץ והמים ולערבב היטב
10 עלי דפנה - עלים
25 יחידות פלפל אנגלי - גרגרים
3 כפיות סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
   

אופן ההכנה:
ראשית חכמה לקנות את השמלץ הרינג במקום הנכון והאיכותי.
(אני קונה אצל לופו בשוק לוינסקי - אין עליו. ניתן להשיג גם בשוק הכרמל. רק מוכרי דגים מקצועיים ידעו מה זה שמלץ הרינג ומה זה ה"חלב" שבדג).
1. להשרות את הדגים במים, שעתיים, כדי למתן המליחות.
2. לנקות הדגים, להוציא את האידרה ולחתוך לפרוסות של 3 ס"מ.
3. לרסק היטב עם מזלג, את "חלב" הדג עם הסוכר.
4. לערבב היטב את חלב הדג עם החומץ והמים.
5. לפרוס הבצל לפרוסות דקות.
6. הרכבת המתכון:
בצנצנת זכוכית מניחים שכבת בצל ומעליה שכבת דג - ממשיכים
כך עד הסוף ומסיימים בשכבת בצל.
בין השכבות מפזרים פלפל אנגלי ועלי דפנה.
7. שופכים מעל את תערובת ה"חלב", חומץ ומים.
8. מכניסים למקרר ל- ליומיים ואזזזזזזזזזזזז - לא מפסיקים לאכול ולטבול עם הלחם ברוטב המדהים.

וכדי שהכל יהיה מושלם - את הדג תלווה וודקה טובה וקפואה.

בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment