מרכיבים: | |||
1 | בצל - גדול וקצוץ לקוביות | ||
3 | פלפלים ירוקים - קצוץ לקוביות - פלפל בהיר | ||
2 | פלפל חריף - קצוץ דק - מידת החריפות לפי הטעם | ||
2 | חצילים - קצוצים לקוביות | ||
4 | עגבניות - קצוצות לקוביות | ||
3 | תפוחי אדמה - גדולים וקצוצים לקוביות קטנות | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם | |||
3 כפות | שמן קנולה | ||
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה.
2. להוסיף את כל הירקות, לערבב ולהביא לרתיחה. לתבל ולהנמיך ללהבה קטנה.
3. לבשל עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים.
4. מאחר ולא מוסיפים מים לתבשיל, בשלבים הראשונים יש לערבב מספר פעמים ולבדוק שהירקות הפרישו את מיציהם.
את הגיבץ' ניתן לאכול חם, פושר, בטמפרטורת החדר ובעצם בכל דרך הוא יהיה יאמי יאמי.