חמין (טשולנט)

מדי שנה, כשהגיע חודש נובמבר, ולא משנה מה היה מזג האויר, בכל שבת התעוררנו לתוך הריחות המשכרים שהיו בבית מהטשולנט הנאפה בתנור. אבא ז"ל היה ממלא בעצמו את הקישקע שהיה היהלום שבחמין. היה בודק החמין בנאמנות רבה, ואין ספור פעמים, כולל בלילה, מוסיף מים מתקן טעמים ומתעסק בו כאילו היה תינוק בכיין.
כמובן שארוחת חמין אינה מסתיימת כהלכה אלא אם בתומה "זוחלים" למיטה לישון את שנת הצהריים הארוכה.
מרכיבים:
2 בצלים - לקצוץ ולטגן עם השמן עד להזהבה .
1/3 כוס שמן קנולה
2 כוסות שעועית לבנה - ממוינת מושרית כל הלילה.
כוס גריסי פנינה - שטופה היטב.
2 קילו שפונדרה (אסדו) - חתוכה לגושים גדולים .
2 כפות סילאן תמרים - מערבבים עם הבצל המטוגן.
1 קילו תפוח אדמה - רצוי גדולים.
ביצים - כמספר הסועדים - לא חובה.
קישקע - לנקב עם סכין חדה במספר מקומות.
מלח ים - לפי הטעם.
פלפל שחור - לפי הטעם.

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
2.מכינים סיר גדול מאד עם מכסה, שמתאים לתנור.
3.מטגנים בו הבצל עם השמן, וכשהבצל מוכן, מוסיפים את הסילאן, מערבבים ומסירים מהאש.
4.מעל הבצל מסדרים את תפוחי האדמה השלמים, מעליהם הבשר.
5.מתבלים כל שיכבה במלח ופלפל.
6.מערבבים את השעועית עם הגריסים ומסדרים אותם מעל הבשר.
7.מסדרים את הקישקע ומוסיפים את הביצים.
8. מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת.
9.מביאים לרתיחה למספר דקות, טועמים, מתקנים את התיבול, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור מחומם ל-100 מעלות לכל הלילה.
10.מדי מספר שעות בודקים שיש מספיק נוזלים והתיבול לטעמכם.

No Comments Yet.

Leave a comment