הפאראתה של ג’יימי אוליבר – לחם הודי

את הלחם ההודי בזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון שלי.

מרכיבים:

300 גרם קמח מלא
300 גרם קמח לבן ללחם
1/2 כפית מלח ים
2 כפות שמן זית
11/2 כוסות חלב
100 גרם חמאה מומסת
שמן זית לטיגון הפאראתה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים, בלי החמאה, ולשים לבצק חלק.
2. מכסים ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
3. לחלק הבצק ל- 8 חלקים שווים.
4. לרדד כל חלק לעגול דק של 3 מ"מ.
5. למרוח כל עגול בחמאה המומסת.
6. לגלגל כל עיגול לרולדה.
7. לקחת כל רולדה, להניח אותה לגובה, למחוץ אותה עם
כף היד לעיגול פחוס.
8. לרדד שוב כל עיגול לצורת פיתה.
9. מתקבלים עיגולים מרודדים, שרואים בהם טבעות של
בצק וחמאה, כמו בצק עלים.
10. לטגן בשמן זית כשתי דקות מכל צד, עד שמזהיב.
11. מתקבל לחם הודי מעולה, מלא בחמאה וכמו בצק עלים.

No Comments Yet.

Leave a comment