הפיצה של אורית

מרכיבים:
לבצק 
1 כפית שמרים - יבשים
0.25 כפית סוכר
3/4 כוס מים
1.5 כוסות קמח
0.5 כפית מלח ים
2 כפית שמן זית
טופינג לפיצה 
מלח ים
100 גרם מוצרלה - מגוררת 
6 עלים בזיליקום 
עגבניות - פרוסות - ככל הנדרש לכיסוי הבצק
100 גרם זיתים שחורים - מזן קלמטה, מגולענים
1 בצל סגול - פרוס 
50 גרם פרושוטו - חתוך
50 גרם פפרוני
2 כפות שמן זית - לפזר מעל הטופיג

 

אופן ההכנה:
1. לערבב השמרים + מים + סוכר ולהניח בצד ל- 5 דקות.
2. לתוך מיקסר עם וו לישה (אפשר גם ביד) להכניס את כל מרכיבי הבצק, בלי השמרים, לערבב היטב כדי למזג החומרים ורק אז להוסיף השמרים.
3. ללוש היטב במיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
4. לשמן קערה, להעביר אליה את כדור הבצק, לכסות במגבת לחה ולהניח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
6. להניח על תבנית אפיה, נייר אפיה, או דף סיליקון, לרדד הבצק ביד ולהכניס לתבנית.
התוספות:
7. לפזר מעל את כל מרכיבי הטופינג, לפי סדר הופעתם.
8.לאפות כ- 15 דקות, עד שהפיצה אפויה בתחתית, שוליה זהובים וכל מרכיבי הטופינג מבעבעים.
9. לחלק למנות וליהנות מפיצה ביתית מדהימה.

ניתן להכין הטופינד כיד הדמיון

No Comments Yet.

Leave a comment