מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים.
ככתוב במסורת - היא נראית כמו טיט.
אבל בטעמה - אי אפשר להפסיק לנשנש.
המאמץ שבהכנה משתלם מאד.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
למי שלא חשובה ההגשה המסורתית - מומלץ ליצור כדורים קטנים, לצפותם בקוקוס ולהגישם ל"שולחן הסדר" בחגיגיות רבה.
ככתוב במסורת - היא נראית כמו טיט.
אבל בטעמה - אי אפשר להפסיק לנשנש.
המאמץ שבהכנה משתלם מאד.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
למי שלא חשובה ההגשה המסורתית - מומלץ ליצור כדורים קטנים, לצפותם בקוקוס ולהגישם ל"שולחן הסדר" בחגיגיות רבה.
מרכיבים: | |||
150 גרם | אגוז מלך - לא קלוי - טרי | ||
150 גרם | שקד - לא קלוי - טרי | ||
150 גרם | בוטנים - לא קלוי - טרי | ||
150 גרם | תמר - להוציא החרצנים | ||
100 גרם | צימוקים - כהים בלי גרעינים | ||
1 תפוז | מיץ תפוזים - בהתאם לצורך | ||
1-2 כפות | סוכר חום - לפי הצורך, או בכלל לא - עינין של טעם | ||
100 גרם קוקוס |
אופן ההכנה:
1. כל הפירות צריכים להיות באיכות הגבוהה ביותר שניתן להשיג, ממומלץ בשוק לוינסקי - בבקשה, לא בסופר.
2. שוטפים האגוזים, שקדים ובוטנים, כל אחד בנפרד וקולים בנפרד - במחבת, בתנור או במקרו
3. מקלפים השקדים והבוטנים מהציפה החומה.
4. מכניסים הכל למעבד מזון, כולל התמרים והצימוקים, בלי הקוקוס, ומעבדים לעיסה - עפ"י הצורך מוסיפים מיץ תפוזים.
5. טועמים ואם יש צורך, לפי הטעם האישי, מוסיפים סוכר - אני מוצאת שהתערובת מספיק מתוקה ואין צורך בסוכר.
להגיש כך, כפי המסורת. אני נוהגת לעשות כדורים קטנים, לגלגל אותם בקוקוס ולהגיש.