“ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבושל ביין

הרעיון לתבשיל זה בא מהביף בורגיניון המסורתי, שהוא תבשיל איכרים מחבל בורגנדי בצרפת, והוא מכיל בשר עם ירקות שורש ומבושל ביין.
התבשיל מבושל כמו הביף בורגיניון, אולם הרבה פחות שעות ועם טופו במקום בשר.

מרכיבים:
1 חבילה תחליף בשר – חתוך לקוביות גסות
1/4 כוס שמן קנולה
4 גזרים – חתוכים לפרוסות גסות
1 לפת – חתוכה לקוביות גסות
1 קולרבי – חתוך לקוביות גסות
2 שורש פטרוזיליה – פרוס לפרוסות גסות
1 ראש סלרי – חתוך לקוביות גסות
2 בצלים – חתוכים גס
1 סלסלה פטריות שמפיניון
2 ענפי רוזמרין
חופן עלי תימין
100 גרם רסק עגבניות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות יין אדום

אופן ההכנה:
1. מטגנים "הבשר" בשמן ומוציאים מהסיר.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף
3. מוסיפים את יתר הירקות: גזר, לפת, קולרבי, פטרוזיליה, סלרי, פטריות
ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב.
4. מחזירים "הבשר" לסיר, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים
רסק העגבניות וצמחי התבלין, מוסיפים היין, מביאים לרתיחה ומבשלים
על להבה נמוכה כשעה וחצי.
5. טועמים ומתקנים טעמים.

No Comments Yet.

Leave a comment