מרכיבים: | |||
12 | כבדי עוף - נקיים מגידים, שומנים וכו' | ||
0.5 כוס | קמח - לאיבוק עדין של הכבדים | ||
0.5 כוס | שמן זית | ||
1 כוס | יין מרסלה - או פורט | ||
1 ענף | טימין - עלים קצוצים | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם | |||
50 גרם | חמאה | ||
אופן ההכנה:
1. לערבב לתוך הקמח את מלח, פלפל ותימין ולאבק בעדינות את הכבדים. להסיר את עודפי הקמח.
2. לטגן את הכבדים בשמן זית 2 עד 3 דקות מכל צד ולהוציא מהמחבת.
3. להוסיף למחבת את המרסלה או הפורט ועם כף עץ לגרד את המחבת משאריות טיגון הכבדים. לבשל הרוטב כעשר דקות, להוסיף את הכבדים ל- 3 דקות נוספות, לתקן תיבול ולהוסיף את החמאה מעל להבה נמוכה, לערבב היטב עד להמסת החמאה ועיבוי הרוטב, להסיר מהאש ולהגיש מיד.