כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות
אושר מהסועדים.

מרכיבים:
18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי דם
2 בצלים - קצוצים דק מאד
חבילה ניוקי יבשים - אין חובה לבשל, מטגנים אותם בשמן זית שיהיו קריספיים
250 גרם פטריות שמפיניון - מנוקות, לא במים, ומחולקות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ענפי טימין - העלים בלבד
מלח ים - לפי הטעם
פלפלשחור גרוס טרי - לפי הטעם
1/2 כוס יין מרסלה
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה וגדולה עם שמן, מוסיפים הבצל ומטגנים לגוון זהוב.
מוסיפים הפטריות ומאדים את נוזלי הפטריות, מוסיפים הכבדים, מלח, פלפל
והתימין וממשיכים לבשל, הכבדים צריכים להשאר ורודים בפנים, ולא יבשים.
2. מוסיפים הניוקי והמרסלה ומביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומצמצמים הרוטב.
3. מנמיכים הלהבה למינימום, מוסיפים החמאה ומערבבים עד שנמסה.
החמאה מסמיכה את התבשיל ומעדנת אותו.

מגישים מיד, חימום נוסף מקלקל.

 

No Comments Yet.

Leave a comment