כדורי בשר ברוטב לימון

 

מרכיבים:

תערובת הקציצות:

1 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
1 בצל - קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

טיגון הקציצות:

2 ביצים טרופות עם כף מים
1/2 כוס קמח לבן
3/4 כוס פירורי לחם
1/3 כוס שמן קנולה

לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס מים
1 שורש סלרי - קצוץ לקוביות קטנות
8 סלרי עלים - ענפים - קצוץ
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. ביידים, מערבבים היטב את מרכיבי התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה ולא דביקה ומכינים קציצות.
2. לסיר רחב ושטוח מכניסים את השמן, טובלים את הקציצות בקמח ואח"כ בביצה ופירורי לחם ומטגנים את הקציצות.
3. לסיר טיגון הקציצות מכניסים את מרכיבי הרוטב, מתבלים ומביאים לרתיחה. מסדרים את הקציצות ומבשלים על אש מינימלית כ- 30 דקות על להבה נמוכה מאד.

No Comments Yet.

Leave a comment