מרכיבים:
500 גרם גבינת טוב טעם
3 ביצים
2-3 כפות סולת – תלוי בסמיכות התערובת.
התערובת צריכה להיות דביקה במידה שניתן יהיה
ליצור ממנה כדורים.
2 כפות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
לציפוי הכדורים:
100 גרם פירורי לחם טובים – אני אוהבת פירורי גריסיני.
50 גרם חמאה
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
להגשה:
קונפיטורה טובה – פירות יער
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- להכניס לקערה הגבינה, ביצים, סולת, קמח, חמאה ממוסת ומלח
ולערבב היטב ביד, אין צורך במערבל מזון.
לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות לפחות.
רצוי להכין התערובת יום מראש.
- להרתיח מים בסיר גדול, ליצור כדורים בגודל פינג-פונג בידיים
רטובות, וכשהם צפים, לבשל עוד 2 דקות ולהוציא מהמים.
- במחבת גדולה להמיס החמאה, להוסיף את יתר מרכיבי הציפוי
לערבב ולהכניס פנימה את כדורי הגבינה.
לערבב בזהירות ולהגיש חם עם הקונפיטורה והשמנת.