כדורי ריזוטו ממולאים בבשר – ארנצ’יני

המרכיבים:

לאורז ריזוטו
1 כוס אורז ריזוטו - לא שטוף
2.25 כוסות מים
25 גרם חמאה
50 גרם פרמזן
מלח - לפי הטעם

למילוי הבשר
250 גרם בשר טחון
1 בצל - קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום יבש
4 עלי בזיליקום - קצוצים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית

1/2 כוס אודורי, מתכון באתר - לא חובה אבל מקפיץ את הבשר.

לרוטב העגבניות
1 קופסה פולפה - עגבניות מבושלות, מרוסקות ומסוננות - לקנות המעדניות
1 שן שום - כתושה
1 כף רסק עגבניות
4 עלי בזיליקום
3/4 כוס מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קורט סוכר

שמן לטיגון עמוק
קמח לגלגול הכדורים
פירורי לחם לגלגול הכדורים
ביצה טרופה לגלגול הכדורים
גבינת פרמזן - להגשה

אופן ההכנה:

לאורז ריזוטו
1.  לבשל האורז במים עם המלח, כמו שמבשלים ריזוטו, עד שכל הנוזלים נספגים. האורז צריף להשאר דביק.
2.  להכניס החמאה והפרמזן, לערבב היטב ולקרר במקרר.

 

למילוי הבשר
1. לטגן בשמן הבצל עד שנעשה שקוף, להוסיף הבשר ולהמשיך לטגן עד שמשנה צבעו.
2. להוסיף רסק עגבניות, יין, בזיליקום, מלח ופלפל שחור ולבשל על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהיין נספג.

לרוטב העגבניות
להכניס לסיר את הפולפה, שום, רסק עגבניות, בזיליקום, מים, מלח, פלפל וסוכר
ולבשל, תוך ערבוב עד לרתיחה להנמיך הלהבה ולהמשיך לבשל עוד רבע שעה,
לערבב מעת לעת.

להכנת הכדורים
1. לקחת אורז בכמות כדור קטן, לגלגל לכדור, להשטיח בכף היד, למלא במעט בשר
ולסגור שוב לכדור.
2. לגלגל הכדורים בקמח, ביצה ופירורי הלחם ולטגן בשמן עד שמזהיב.

להגשה
בצלחת אישית, להניח מעט מהרוטב, להוסיף הכדורים, לגרר מעל פרמזן ולקשט בעלה בזיליקום.

No Comments Yet.

Leave a comment