אמא ז"ל לא הייתה בשלנית, אולם זה אחד המתכונים הפשוטים והטעימים שהכינה.
לעיתים היתה מחליפה את הכרובית בחצילים קלופים ופרוסים - בשני האופנים, זה תמיד היה טעים.
לעיתים היתה מחליפה את הכרובית בחצילים קלופים ופרוסים - בשני האופנים, זה תמיד היה טעים.
מרכיבים: | |||
1 | כרובית - מופרדת לפרחים ומבושלת קלות במי מלח | ||
0.5 כוס | קמח - לטיגון הכרובית | ||
2 | ביצים - לטיגון הכרובית | ||
300 גרם | רסק עגבניות - לרוטב | ||
6 שיני שום | פרוסים - לרוטב | ||
0.5 כוס | מים - לרוטב - לעתים יש להוסיף יותר | ||
שמן קנולה - לטיגון הכרובית | |||
מלח לפי הטעם | |||
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם | |||
0.5 כפית | סוכר - רק לפי הצורך והטעם האישי | ||
אופן ההכנה:
מבשלים פרחי הכרובית במי מלח - חצי בישול ועד שהיא פריכה.
טורפים הביצים, טובלים הכרובית בקמח, אח"כ בביצה ומטגנים.
בסיר - מכניסים רסק עגבניות, מלח, פלפל, שום, מים וסוכר לפי הצורך - מערבבים ומבשלים מספר דקות.
מעבירים הכרובית לסיר הרוטב מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.
ניתן להחליף הכרובית בפרוסות חצילים אותם אין לבשל אלא לטגן בלבד, או להכין סיר גדול משני סוגי הירקות.