כרובית במיץ עגבניות

אמא ז"ל לא הייתה בשלנית, אולם זה אחד המתכונים הפשוטים והטעימים שהכינה.
לעיתים היתה מחליפה את הכרובית בחצילים קלופים ופרוסים - בשני האופנים, זה תמיד היה טעים.
מרכיבים:
1 כרובית - מופרדת לפרחים ומבושלת קלות במי מלח
0.5 כוס קמח - לטיגון הכרובית
2 ביצים - לטיגון הכרובית
300 גרם רסק עגבניות - לרוטב
6 שיני שום פרוסים - לרוטב
0.5 כוס מים - לרוטב - לעתים יש להוסיף יותר
שמן קנולה - לטיגון הכרובית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
0.5 כפית סוכר - רק לפי הצורך והטעם האישי

אופן ההכנה:
מבשלים פרחי הכרובית במי מלח - חצי בישול ועד שהיא פריכה.
טורפים הביצים, טובלים הכרובית בקמח, אח"כ בביצה ומטגנים.
בסיר - מכניסים רסק עגבניות, מלח, פלפל, שום, מים וסוכר לפי הצורך - מערבבים ומבשלים מספר דקות.
מעבירים הכרובית לסיר הרוטב מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.
ניתן להחליף הכרובית בפרוסות חצילים אותם אין לבשל אלא לטגן בלבד, או להכין סיר גדול משני סוגי הירקות.

No Comments Yet.

Leave a comment