עם מינימום עבודה - מתקבל מאפה שחום, שנראה כמו חצי כדור, וטעים טעים.
מרכיבים:
כרובית - שלמה, נקייה מעלים ומבושלת במי מלח - חצי בישול
לציפוי:
2 כפות מיונז - אפשר מיונז קל
1 ביצה
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור לפי הטעם
0.5 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. מוציאים את הכרובית ממי הבישול ומניחים בצד להתקרר.
2. בינתיים מכינים את הציפוי - מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי, חוץ מפירורי הלחם.
3. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. מניחים עליה את הכרובית ומצפים אותה בתערובת
הציפוי - אם נשאר חומר, שופכים מעל הכרובית ומפזרים מעל את פירורי הלחם.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהמאפה זהוב-שחום.
אפשר לצפות הכרובית במיגוון אפשרויות כמו:
* טחינה מוכנה עם פטרוזיליה.
* להוסיף לתערובת הנ"ל 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק.
* לפזר מעל פירורי הלחם פרמזן מגורר.
* דוקסל פיטריות ומעל פירורי לחם וגבינת פרמזן (ראה מתכון לדוקסל במתכון ביף וולינגטון).
ועוד, כיד הדמיון...