כרוב ממולא – סארמאלה

כרוב ממולא בנוסח רומני, טעמו חמצמץ והוא מוגש עם שמנת חמוצה - יאמי יאמי
מרכיבים:
1 כרוב - מסירים את גזע הכרוב ומבשלים 5 דקות במים רותחים ומסננים היטב
1.5 כוס אורז שטוף ומושרה שעה במים חמים
250 גרם בשר בקר טחון
200 גרם כרוב כבוש - קונים כרוב כבוש על המשקל ולוקחים גם כוס ממי הכרוב, או כרוב כבוש מקופסה
1 בקבוק פאסטה - רוטב עגבניות
200 גרם                                              רסק עגבניות
1 בצל - קצוץ
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
מים
4 כפות שמן
2 שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מפרידים את עלי הכרוב, בזהירות שלא יקרעו ומייבשים על מגבות נייר.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן.
מעבירים לקערה ומוסיפים הבשר הטחון והאורז הנקי, מלח ופלפל
ו- 100 גרם מרסק העגבניות ומערבבים היטב את תערובת המילוי.

ממלאים את עלי הכרוב, בכל עלה כף גדושה של מילוי, מגלגלים ומסדרים בסיר גדול עם מעט שמן, מפזרים מעל את הכרוב הכבוש ושומרים את מי הכבישה.

מערבבים היטב את מי הכבישה עם יתרת רסק העגבניות והפאסטה, סוכר, מלח ופלפל ויוצקים מעל הכרוב.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי הכרוב.

מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים האש, ממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
מידי פעם בודקים את מצב הנוזלים ומרטיבים ברוטב את שכבת הכרוב העליונה.

בסיום הבישול צריך להישאר רוטב עשיר וסמיך.

מגישים עם שמנת חמוצה.

No Comments Yet.

Leave a comment