מרכיבים:
ענף בזיליקום
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 גזרים קצוצים לקוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
4 שיני שום קצוצות דק
1 ק"ג בשר טחון
קצת אורגנו לתערובת הבשר
3 עלי דפנה
3/4 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם
בקבוק פאסטה - רוטב עגבניות איטלקי
1/2 כוס מים
1 ליטר חלב – לבשמל
3 כפות קמח – לבשמל
אגוז מוסקט לפי הטעם – לבשמל
מלח ופלפל לפי הטעם – לבשמל
100 גרם חמאה – לבשמל
1 חבילה לזניה
חופן פרמזן מגורר |
|
אופן ההכנה:
1. להכניס לסיר כבד את השמן, הבצל, גזר, סלרי, ושום (רוטב אודורי בסיסי, טוסקני) ולאדות כ- 10 דקות. להוסיף הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר מתפורר ומשנה צבעו, זאת תוך כדי ערבוב.
2. להוסיף הפאסטה והמים וענף הבזיליקם.
3. להוסיף עלי הדפנה, מלח, פלפל ואורגנו ולבשל על להבה נמוכה כשעתיים. צריך להישאר נוזלים לאפיית וריכוך עלי הלזניה.
4. להכין את רוטב הבשמל - להמיס החמאה, להוסיף הקמח תוך ערבוב מתמיד, כשהקמח משנה צבעו לאחר שתי דקות, להתחיל להוסיף החלב, כמות קטנה בכל בפעם, תוך ערבוב מתמיד עם מקצפת יד כדי למנוע גושים. להוסיף אגוז מוסקט ומלח, להמשיך לערבב כל הזמן עד לרתיחה, ועד שהרוטב מתחיל להסמיך קצת - כמו דייסה, להסיר מהאש.
5. בניית הלזניה - לשמן בתבנית ולהניח מצע ראשון של עלי לזניה.
מעל לפזר חצי מרוטב הבשר, מעליו חצי מרוטב הבשמל.
להמשיך פעם נוספת בעלי לזניה, בשר עלי לזניה והבשמל.
6. לאפות בתנור מחומם 180 מעלות כ- 40 דקות - תלוי בתנור עד שהשכבה של הבשמל מקבלת צבע זהוב.
להגיש עם פרמזן מגורר מעל. |
|
|