אני מאד אוהבת לחם, אבל לא אוהבת את עבודת השמרים וההתפחה.
לחם הדמפר האוסטרלי, הוא אחד הלחמים שדורש מאמץ מינימאלי עם תוצאה אופטמלית.
המרכיבים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית סוכר
50 גרם חמאה - ממומסת
1 כוס בירה לבנה - בבירה יש שמרים
אופן ההכנה:
1. במיקסר לערבב את החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את החמאה והבירה וללוש לקבלת בצק אחיד.
2. להוציא הבצק וללוש אותו לצורת עגול, לא גבוה מאד, לחרוץ עליו X עם סכין, ולהניח בתבנית מצופה בנייר אפיה.
3. לאפות בתנור 200 מעלות 30-40 דקות עד שהלחם זהוב. מוציאים הלחם ואם נוקשים על בסיסו נשמע צליל חלול.
4. ואז זהו זה - זה הכל - הלחם מוכן.