עוד ממעדני המטבח הבלקני, בקולינריה המשובחת שלו.
מרכיבים: | |||
לבצק: | |||
3 | ביצים - טרופות | ||
350 גרם | קמח תופח | ||
200 סמ"ק | שמן קנולה - קצת פחות מכוס | ||
למלית: | |||
2 כפות | שמן קנולה | ||
1 | בצל - קצוץ דק | ||
1/2 קילו | בשר בקר טחון | ||
3 | חציל - קלויים וקצוצים | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - לפי הטעם | |||
לציפוי לפני האפיה: | |||
1 | ביצים | ||
1 כף | שמן קנולה | ||
שומשום - לפיזור על המאפה | |||
אפשר להכין גם מבצק עלים. |
אופן ההכנה:
1. לערבב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולהכניס למקרר לכחצי שעה.
2. לטגן את הבצל בשמן עד שמזהיב, להוסיף את הבשר ולטגן עד שמשנה צבעו ומתפורר. להוסיף את החצילים והתיבול ולטגן יחד עד שהנוזלים מצטמצמים. לטעום ולתקן תיבול.
3. לחלק את הבצק לשניים.
4. לרדד חלק אחד לכחצי ס"מ, לרפד בתבנית משומנת, כולל את השוליים. לשפוך את המילוי ולכסות בעלה הבצק השני כשהוא מהודק לעלה התחתון. לחורר חורים במזלג.
5. לבלול את הביצה עם השמן, למרוח על המאפה ולפזר את השומשום.
6. לאפות בתנור מחומם 180 מעלות כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב גם בדפנות.
בתיאבון.
הערה: אפשר להשתמש גם בבצק עלים טוב במקום הבצק הנ"ל.