מרכיבים: | |||
2 | חציל - מאורכים וחתוכים לאורך בעובי 1 ס"מ ומומלחים. להניח לחצי שעה להגרת הנוזלים. ליבש לצפות בקמח ולטגן. |
||
קמח לבן - לטיגון החצילים - כמה שצריך | |||
שמן קנולה - לטיגון החצילים - כמה שנדרש | |||
לרביכה: | |||
2 כפות | חמאה | ||
50 גרם | גבינה מלוחה - מפוררת | ||
2 | ביצים - טרופות | ||
1.25 כוסות | חלב | ||
2 כפות | קמח | ||
קורט | אגוז מוסקט | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי - לפי הטעם | |||
1 יחידות | יוגורט - להגשה | ||
כלים אישיים לאפייה | |||
אופן ההכנה:
להכניס 2 פרוסות חצילים לכל מנה, כך שהכלי יהיה מכוסה בחצילים ושוליים החציל יהיו מחוץ לכלי ומספיקים לכיסוי הכלי.
להמיס את החמאה בכלי קטן, להוסיף את הקמח, חלב, וגבינה מלוחה ולערבב היטב.
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יהיו גושים. הרביכה צריכה להיות במרקם של דייסה. אם יוצא נוזלי מדי - להוסיף קצת קמח, אם סמיך מדי - להוסיף קצת חלב.
כל תהליך הכנת הרביכה צריך להתבצע תוך ערבוב מתמיד.
לקרר מעט ולהוסיף את הביצים בזהירות שלא תתקרשנה.
לשפוך את הרביכה מעל החצילים, ולקפל השוליים, כך שהרביכה תהיה מכוסה בפרוסות החציל. לכסות בנייר אלומינים ולאפות כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. אחרי 25 דקות להסיר נייר הכסף ולאפות עוד 5 דקות.
כשהמאפה מוכן להפוך אותו על צלחת הגשה ולהגיש עם כף יוגורט מעל.
בתיאבון
התמונה מייצגת את המאפה בתבנית עגולה.