מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה – מבושלים עם הקליפה, קלופים ופרוסים בעובי 1ס"מ וחצי
1/2 חבילה חמאה - חבילה של 100 גרם
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
2 שיני שום – כתושות
1 בצל – קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
200 גרם נקניקיות – פרוסות דק
100 גרם פרמזן – מגורר
6 כפות פירורי לחם – לפיזור מעל המאפה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל עם 2 כפות שמן, להוסיף השום ולטגן עד להזהבה, להוסיף הנקניקיות ולהמשיך לטגן 5 דקות נוספות - להיזהר שהשום לא יישרף.
2. להוסיף לתפוא"ד החם את החמאה, השמנת, הביצים, הבצל ו- 3/4 מהנקניקיות, וחצי מכמות הגבינה ולערבב בידיים ובזהירות כדי שתפוא"ד לא יתפוררו, ולתבל במלח ופלפל שחור.
3. לשמן תבנית אפיה, לפזר חצי מכמות פירורי הלחם, להוסיף מעל תערובת תפוחי האדמה, להמשיך בפיזור מעל של פירורי הלחם, הפרמזן והנקניקיות.
4. לאפות בתנור 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.