המרכיבים:
1 חבילה פסטה קצרה וחלולה - מבושלת לפי הוראות היצרן
25 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
1 ביצה
350 גרם גבינה צבובה מגוררת - תערובת של צ'דר, גאודה ופרמזן, או כל תערובת שאוהבים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
1 כוס פירורי לחם
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
הבשמל:
1. להמיס החמאה, להוסיף הקמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ולהמשיך לבשל תוך ערבוב, להוסיף בהדרגה החלב, בזרם
דק ולהמשיך לבשל, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך, במרקם דייסתי ובלי גושים.
2. לטרוף הביצה עם קצת מהבשל לערבב היטב להשוואת טמפרטורת, להוסיף ליתרת הבשמל ומיד לערבב היטב.
2. להוסיף הגבינות ולבשל כשתי דקות, תוך ערבוב, עד להמסת הגבינות ולהסיר מהאש.
3. להוסיף הפסטה לבשמל עם גבינות, לערבב היטב.
4. להעביר לכלי אפיה משומן.
5. לטגן קלות את פירורי הלחם עם החמאה, עד להזהבה, תוך ערבוב - להזהר שלא ישרף.
6. לפזר פירורי הלחם על הפסטה - בשלב זה ניתן להוסיף גושי חמאה קטנים מעל הפירורים - לא חובה.
7. לאפות בתנור 180 מעלות כחצי שעה ועד שפירורי הלחם אפויים.
ניתן, כמובן, לאפות בתבנית עגולה, או אחרת, ולא במנות אישיות.