ניסיתי ליצור אותו, ככל האפשר מופחת קלוריות, ולכן החצילים אינם מטוגנים.
אין בעיה להמירו למתכון כשר ולהכניס מים או חלב סויה במקום חלב, ובכך לחסוך בקלוריות נוספות.
מרכיבים: | |||
3/4 קילו | בשר בקר טחון | ||
3 | תפוחי אדמה - מבושלים "אלדנטה" ופרוסים דק ככל הניתן. | ||
3 | עגבניות - קלופות וקצוצות לקוביות קטנות | ||
2 | בצל - גדולים וקצוצים | ||
4 | חציל - קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ | ||
שמן זית - ספריי - לחסכון בקלוריות | |||
100 גרם | חמאה - לרביכה (לשומרי הכשרות, ניתן להמיר במרגרינה או שמן) | ||
2 כפות | קמח - לרביכה | ||
1.5 כוסות | חלב - לרביכה (לשומרי הכשרות, להחליף בחלב סויה) | ||
קורט | אגוז מוסקט - לרביכה | ||
2 | ביצים - לרביכה | ||
מלח | |||
פלפל שחור | |||
נייר אלומיניום לכיסוי התבנית | |||
4 | שיני שום - קצוצים דק | ||
50 גרם | פרמזן - לפזר מעל | ||
אופן ההכנה:
1. דרושה תבנית בעומק 6 ס"מ.
2. להכניס פרוסות החצילים למסננת המונחת על קערה, להמליח ולהשהות כחצי שעה להגרת הנוזלים המרים. לשטוף החצילים מעודפי מלח ולייבשם במגבת נייר. לרסס תבנית אפיה בשמן, לסדר החצילים ולרסס מעל בשמן זית, לקלות בגריל הביתי עד לקבלת גוון זהוב.
3. לטגן הבצל במעט שמן זית עד להזהבה, להוסיף השום, הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבעו ומפורר.
להוסיף העגבניות, מלח ופלפל ולבשל על להבה נמוכה כרבע שעה.
4. בניית המנה - לסדר שכבה ראשונה של תפוחי אדמה, לתבל בפלפל ומלח.
להניח מעל שכבה מפרוסות החצילים - לתבל במלח ופלפל.
להניח מעל את תערובת הבשר.
להוסיף שכבה נוספת של פרוסות חצילים לתבל, ולסיים בשכבת תפוחי אדמה ולתבל.
לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור מחומם (180 מעלות) לכשעה ועד שתפוחי האדמה זהובים.
5. הכנת הרביכה.
בסיר קטן להמיס החמאה, להוסיף הקמח ולערבב היטב, להוסיף החלב תוך ערבוב מתמיד כדי להימנע מגושים, לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהמשיך לבשל עד שהרביכה מסמיכה - להסיר מהאש.
בקערית לטרוף הביצים, להוסיף 2 כפות מהרביכה לביצים ולערבב מיד כדי להשוות טמפרטורות ולהימנע מקרישת הביצים.
להכניס הביצים לרביכה ולערבב היטב.
6. להסיר את הכיסוי מהתבנית, לצקת את הרביכה, לפזר הפרמזן ולהמשיך לאפות עוד כרבע שעה בלי כיסוי עד שמזהיב.
להגיש עם סלט ירוק.