המרכיבים:
11/2 קילו מלפפונים טריים מאד, קטנים וקשים
1 ראש שום קלוף
2 פלפלונים חריפים - לאוהבי הפיקנטי
1 חבילת שמיר
מלח
מים
אופן ההכנה:
- לשטוף היטב את המלפפונים ולסדר צפוף בצנצנת.
- להוסיף השום, שיפזר בכל הצנצנת, הפלפל החריף.
- מעל הכל לדחוס השמיר.
- להוסיף מים עם מלח עד למילוי הצנצנת, עד הסוף, ביחס של 1/2 כפית מלח לכוס מים וסגור.
- על צלחת, להניח את הצנצנת בפינת המטבח לכשבוע ימים ועד שצבע המלפפונים משתנה.
- מרגע זה, אין להכניס את הידיים לתוך הצנצנת, כדי שלא יווצר קרום לבן חיידקי.