מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)

מרק זה אכלתי באמסטרדם ביום חורף קר.
המתכון המוצע כאן הוא ואריציה על הנושא.
מתקבל מרק שהוא נזיד - אוכל נחמה לימי החורף הקרים.
מרכיבים:
3 כוסות אפונה יבשה - מושרית כל הלילה
2 עצמות מח עצם
150 גרם נקניק סלמי - פרוס לפרוסות של 1/2 ס"מ וקצוצות לקוביות קטנות - להגשה
שמן קנולה
1 סלרי - רק השורש - מגורר גס
4 גזר - מגורר גס
2 בצל - קצוץ דק
2 ליטר ציר בקר
מים - לפי הצורך - המרק צריך להיות סמיך
מלח ים
פלפל שחור
קרוטונים - להגשה

אופן ההכנה:
בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים הנקניק עד שנעשה קירספי ומניחים בצד (להגשה).
באותו הסיר מוסיפים עוד מעט שמן מטגנים הבצל עד להזהבה, מוסיפים האפונה המסוננת, גזר סלרי, עצמות המח, ציר הבשר ומלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומקטינים הלהבה, מבשלים כשעה וחצי עד להתפוררות האפונה.
מעת לעת מערבבים המרק ובודקים את מצב הנוזלים.
אם חסר נוזלים, מוסיפים מים.

טועמים בתום הבישול ומתקנים הטעמים.

מוציאים המח מהעצמות, מרסקים המרק בבלנדר מוט לקבלת קרם אחיד, ומחזירים המוח.

מגישים כשכול מנה מקושטת עם הנקניק והקרוטונים.

מעדן.

No Comments Yet.

Leave a comment