מרק בצל

מרק שהוא הפתעה, טעים מאד, ולא פחות חשוב - מהיר הכנה. 
המרק יוצא סמיך ולא מימי ולכן אני אוהבת את המתכון.
מרכיבים:
5 בצלים גדולים ופרוסים דק
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס יין לבן יבש
4 כוסות ציר ירקות - אפשר גם מים
3 כפות אבקת מרק בצל
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
טוסט בגט
גבינה צהובה מגוררת - להגשה - רצוי "חריפה"
1 שמנת לבישול

אופן ההכנה:
1. בסיר מאדים הבצל עם החמאה עד שהבצל נעשה שקוף.
2. מוסיפים הקמח ומערבבים היטב (רביכה) עד להזהבתו.
3. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את ציר הירקות והיין, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל ומבשלים חצי שעה.
4. מוסיפים השמנת לבישול, ממשיכים לבשל מספר דקות.
4. טועמים ומתקנים התיבול.

מגישים עם הטוסט וגבינה צהובה.

 

No Comments Yet.

Leave a comment