מרק מדהים זה אכלתי באחת מטיולי הגסטרונומיים בחו"ל עם השף שלום שטרית.
את המתכון קבלתי מהשף, המארגן טיולים אלה.
מרכיבים
3 חצילים קלויים וקלופים
3 גזרים חתוכים לפרוסות
1 בצל חתוך גס
1 כרישה, החלק הלבן בלבד - חתוך גס
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין לבן
1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר שמנת לבישול
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
לסיר כבד להכניס השמן, לחמם, ולהוסיף את כל הירקות, בלי החצילים, לטגן עד ריכוך, להיזהר שלא יישרף.
להוסיף החצילים ולטגן עוד 2 דקות.
להוסיף חלב, שמנת ויין, לתבל, לערבב ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.
לתבל ולטעום הטעמים.
לטחון בבלנדר מוט ולהגיש עם שמנת חמוצה.