מרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
4 גזרים - חתוכים לקוביות קטנות
4 קישואים - חתוכים לקוביות קטנות
1 קולרבי - חתוך לקוביות קטנות
2 שורש סלרי - גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות
1 כוס שעועית לבנה - קפואה
1 גרון הודו - חתוך לטבעות - לא חובה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק עוף
100 גרם רסק עגבניות
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1 מיץ לימון - לימון אחד
מים לפי מידת הסמיכות הרצויה למרק. אני אוהבת מרקים סמיכים כמו נזיד.
1 צרור סלרי עלים - קצוץ
אופן ההכנה:
לטגן הבצל בשמן זית.
להוסיף את כל הירקות הקצוצים לסיר המתאים לבישול מרק, להוסיף שעועית לבנה סנפרוסט, גרון הודו, אבקת מרק, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ומים. לבשל על אש נמוכה עד שהגרונות רכים מאד, להוסיף מיץ לימון והסלרי, לבשל עוד כרבע שעה.