מרק מינסטרונה

מרכיבים:

1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי, בלי עלים, חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 שיני שום שלמות
2 כוסות שעועית ומבושלת, או סנפרוסט

1כף עלי טימין קצוצים
2/3 כוס פסטה קצרה - קונכיות
1 קופסה/בקבוק עגבניות מרוסקות - פולפה או פסאטה
3 כפות שמן זית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מים

להגשה:
עלי בזיליקום
פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

1. לסיר לבישול מרק להכניס את השמן והשום, לטגן 2 דקות ולהוציא את השום.
2. להוסיף לסיר את הבצל, לטגן 2 דקות ולהוסיף הגזרים, הסלרי, תפוחי אדמה ולהמשיך לטגן עד שהירקות שקופים.
3. להוסיף השעועית והעגבניות המרוסקות, מלח ופלפל שחור, לערבב ולהוסיף מים עד לכיסוי הירקות ועוד 2 ס"מ, ולבשל כחצי שעה.
4. להוסיף הפסטה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהפסטה מוכנה.

5. אם המרק יצא סמיך מידי, להוסיף מים ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.

להגשה
תחליף פרמזן ועלי בזיליקום.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment