מרכיבים: | |||
300 גרם | ערמונים - ערמונים קלופים בוואקום ומוזהבים מעט בתנור.. | ||
50 גרם | חמאה | ||
1 | פטריות שמפיניון - סלסלה - פרוסות | ||
5 | בצל שלוט - קצוצים דק | ||
1/2 כוס | יין לבן חצי יבש | ||
1 | שמנת לבישול | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
1/2 כף | שמן כמהין - המלצה - להזליף 2 טיפות כל כל מנה | ||
1 | שמנת חמוצה - שמנת של פעם או קרם פרש | ||
2 | טימין - ענפים להוציא בתום הבישול | ||
2 | מרווה - עלים להוציא בתום הבישול | ||
1 | תפוח אדמה - פרוס | ||
לדוקסל: | |||
2 | בצל שלוט - קצוצים דק מאד | ||
פטריות שמפיניון - קצוצות | |||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - לפי הטעם | |||
אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את השלוט ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הערמונים, הפטריות, מלח, טימין, מרווה תפוחי אדמה ואת היין.
מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר. מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דקות עד שהכל רך.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כרבע שעה.
3. מרסקים את הכל בבלנדר מוט, ומתקנים טעמים.
4 במקביל מכינים את הדוקסל: מטגנים בחמאה את השלוט עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. טועמים ומתקנים טעמים.
5. להגשה - על כל מנה מטפטפים 2 טיפות שמן כמהין, במרכז הצלחת מניחים כף גדושה שמנת חמוצה ומעל השמנת כפית דוקסל.
מגישים ומתמוגגים.
בתיאבון