מרכיבים:
1 בצל גדול - קצוץ
2 כפות שמן קנולה
250 גרם פטריות מסוגים שונים - פרוסות
2 כפות אבקת מרק ירקות
5 כוסות מים
2 שיני שום - כתושות
פלפל לבן ומלח (להיזהר בכמות המלח, יש אבקת מרק)
3/4 כוס יין לבן
1 שמנת לבישול
2 כפות קורנפלור - מעורבבות המעט מים
אופן ההכנה:
- לטגן הבצל עם השמן עד שנעשה שקוף.
- להוסיף הפטריות והשום ולהמשיך לטגן 3 דקות.
- להוסיף המים, היין, אבקת מרק ולתבל במלח ופלפל (להיזהר עם כמות המלח יש אבקת מרק)
- לבשל כחצי שעה.
- להוסיף הקורנפלור והשמנת ולבשל עוד מספר דקות, תוך ערבוב, עד שהמרק מסמיך לפי רצונכם.