מרכיבים
1.5 כוסות שעועית - מושרית כל הלילה (אפשר גם סנפרוסט וזה מקצר את התהליך)
4 בצלים - קצוצים דק
1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות
2 גזרים פרוסים דק
3 ענפי סלרי - קצוצים
2 גזרים פרוסים דק
3 ענפי סלרי - קצוצים
1 קופסה עגבניות מרוסקות
ציר ירקות עד לכיסוי השעועית ועד 2 ס"מ - אפשר גם מים עם קוביית מרק
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. לשמן סיר ולטגן בו את הבצל עד שמשחים, אבל לא שרוף.
2. להוסיף את יתר המרכיבים ומים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ (כמות המים תלויה בסוג השעועית), המרק צריך להיות סמיך.
3. להביא לרתיחה ולבשל עד שהשעועית והירקות רכים, והמרק מסמיך.
בתיאבון.