מרק שהוא נזיד ויכול לשמש למנה עיקרית בימי החורף הקרים.
מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל ירוק.
כשאני מכינה את הנזיד, אני מתקשרת לחברי הקרובים ומודיעה "יש מרק שעועית", ההתייצבות היא מלאה.
המנה משופרת ביותר להגשה לאחר לילה במקרר.
מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל ירוק.
כשאני מכינה את הנזיד, אני מתקשרת לחברי הקרובים ומודיעה "יש מרק שעועית", ההתייצבות היא מלאה.
המנה משופרת ביותר להגשה לאחר לילה במקרר.
מרכיבים: | |||
3 כוס/ות | שעועית יבשה - מושרית כל הלילה במים | ||
5 יחידות | בצל - קצוץ ומטוגן היטב לצבע קרמלי | ||
1 קילו | שפונדרה - לבקש מהקצב לחתוך למנות | ||
3 קבנוס פרוסים ומטוגנים | |||
2 יחידות | עצמות בקר עם מח | ||
שמן קנולה | |||
4 יחידות | גזר - פרוסות גס | ||
1 | סלרי - ראש חתוך לקוביות | ||
מים | |||
מלח | |||
פלפל שחור | |||
בצל ירוק - להגשה | |||
לחם לבן - להגשה | |||
צנונית - להגשה | |||
אופן ההכנה:
לסיר הגדול בו מטוגן הבצל מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים קלות, מוסיפים את השעועית, מנוקזת מהמים ושטופה היטב, הבשר, העצמות והתבלינים.
מוסיפים מים עד לכיסוי השעועית ועוד 2 ס"מ.
מכסים הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית והבשר רכים.
מעת לעת בודקים את מצב הנוזלים.
מומלץ להגישו רק למחרת, הנוזלים נספגים והוא הופך לנזיד.
עוד מומלץ להגיש עם המרק פרוסות עבות של לחם לבן אחיד, צנוניות ובצל ירוק.