תבשיל סלובקי מסורתי מבית היוצר של אבי ז"ל.
אבי ששמר על המסורת, השתמש במתכון זה באווז מעושן, במקור משתמשים בבייקון.
אחלה אוכל לימי החורף הקרים.
מרכיבים:
1 בצל גדול – קצוץ לקוביות
1/2 כרוב לבן – מנוקה ופרוס דק
1/4 כוס שמן קנולה
1 עגבנייה גדולה – מרוסקת
1 חבילה ניוקי – מבושל לפי הוראות היצרן
150 גרם בייקון מעושן או אווז מעושן – חתוך לקוביות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
3 כפות ממי בישול הניוקי
אופן ההכנה:
1. בסיר לטגן הבצל עם השמן, כשהבצל נעשה שקוף, להכניס הבייקון/אווז ולהמשיך לטגן עד שהבצל מזהיב והבשר נעשה קריספי.
2. להוסיף הכרוב, העגבנייה, מלח ולפלפל ולבשל יחד עד שהכרוב מתכווץ.
3. להוסיף הניוקי, המים ולבשל עד שהכרוב רך.