מרכיבים:
1 קמח אוסם קטן - 350 גרם
3 כפות סוכר
2 יוגורט
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל מרוכזת
1 בקבוק שמן קנולה
להגשה - אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים ביחד את כל מרכיבי הסופגניות - מערבבים היטב. אם דליל מידי להוסיף עוד קמח.
- מחממים את השמן - להכניס ידית כף עץ לשמן, אם הוא חם מספיק יווצרו בועות בשמן.
- בקערית קטנה מכניסים מעט שמן וטובלים בו 2 כפות.
- בכף אחת נוטלים כמות גדולה מהתערובת, מנסים ליצור כדור בעזרת הכף השנייה, ומחליקים בזהירות לשמן.
- מטגנים בשני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב חום.
- להיזהר שהסופגניות לא תדבקנה לתחתית הסיר.
- להוציא אותן לנייר סופג ולתת להן קצת להתקרר.
- להניח על צלחת הגשה יפה ולפזר מעל עם מסננת את אבקת הסוכר.