מעדן רומני, קל וטעים מאד ולא דורש שמרים והכנות מסובכות.
מרכיבים: | |||
לבצק | |||
2.5 כוסות | קמח תופח | ||
1/2 קילו | גבינת אורדה - או טוב טעם | ||
4 כפות | סוכר | ||
2 | ביצים | ||
1 כף | תמצית וניל | ||
קליפת לימון - מעט גרד קליפת לימון | |||
1 כפית | סודה לשתייה | ||
מלח - קורט | |||
להגשה | |||
2 | שמנת חמוצה | ||
ריבה - פירות יער | |||
שמן קנולה - לטיגון עמוק | |||
אופן ההכנה:
1.לערבב היטב הגבינה, סוכר, ביצים, תמצית וניל, גרד לימון, סודה לשתיה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2.להוסיף הקמח, בהדרגה, ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק.
3.לכסות את הבצק ולהניח במקום חמים לכחצי שעה.
4.לחלק הבצק ל- 6 מנות אחידות, לגלגל לכדור, לשטח ולעשות באמצע חור - כמו ביגלה. את הכדורים הקטנים שומרים. (אם התערובת דביקה, לקמח הידים בתהליך הכנת הסופגניות והכדורים.
5.לטגן הסופגניות והכדורים הקטנים משני הצדדים, טיגון איטי עד לקבלת צבע זהוב ולא חום מידי.
ההגשה:
על כל צלחת מניחים סופגניה, ממלאים החור בקונפיטורה, מעל שמנת ומכסים בכדור הקטן.