מרכיבים: | |||
1 חבילה | ברוקולי - לקלוף הקלחים, לפרוס לפרוסות עבות ולהפריד הפרחים. | ||
1 פלפל חריף אדום, פרוס - לא חובה | |||
2 | עגבניות - חתוכות גס | ||
חופן זיתי קלמטה בלי מגולענים | |||
מלח ים - לפי הטעם | |||
100 גרם גבינה פטה מפוררת | |||
פלפל שחור - לפי הטעם | |||
1 בצל אדום קטן ופרוס | |||
5 כפות | שמן זית | ||
2.5 כפות | חומץ בלסמי | ||
אופן ההכנה:
להכניס את הברוקולי למי מלח רותחים ולחלוט 4 עד 5 דקות. לסנן ולהכניס למי קרח למספר דקות לעצירת הבישול ולשמירת הצבע ופריכות הירק.
להעביר לקערת הגשה, להוסיף את העגבניות, הבצל, פלפל חריף, והזיתים לתבל במלח, פלפל, חומץ בלסמי ושמן זית. לערבב היטב, רצוי בידיים ובזהירות כדי להשאיר הירקות שלמים.
לפזר מעל הפטה ולהגיש גם כתוספת לפריטטה (ראה מתכון באתר).