סלט זה אכלתי במסעדת פסטל בתל אביב, ושחזרתי אותו.
המרכיבים:
=======
חסה ערבית – לנקות העלים החיצוניים ולהשתמש רק בלב החסה
6 צנוניות – פרוסות דק מאד
צרור קטן של פטרוזיליה – חתוכה גס
5 עלי נענע
1/2 כוס אגוזים מסוכרים – קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות, או צימוקים
1/2 כוס פרמז'אנו רג'יאנו – מגורר
לרוטב ויניגרט:
==========
8 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
2 כפות יוגורט סמיך
1 כפית דבש או סילאן
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
להכניס כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, לסגור המכסה ולערבב היטב, או במוט בלנדר.
אופן ההכנה:
========
1. להניח את עלי החסה במגש הגשה לסלט.
2. לפזר את כל מרכיבי הסלט על החסה בלי הפרמזן.
3. לפזר הרוטב על הסלט, לא להציף אותו, ומעל לפזר הפרמזן.