בתקופת הצנע שהיתה בארץ לא ניתן היה להשיג מזונות שונים, אמא ז"ל היתה מכינה סלט חצילים בטעם כבד קצוץ. הסלט היה כל כך טעים שהפך להיות סלט הבית של אמא.
מרכיבים: | |||
3 | חצילים - גדולים, בלי גרעינים, קלופים, פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ | ||
3 | בצלים - גדולים וקצוצים - ככל שיש יותר בצל, טעים יותר | ||
100 גרם | אגוז מלך - קצוצים | ||
5 | ביצים - קשות מרוסקות | ||
0.5 כוס/ות | שמן קנולה | ||
מלח - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - לפי הטעם | |||
אופן ההכנה:
להכניס החצילים הפרוסים למסננת, להמליח ולתת להם לעמוד כשעה כדי להגיר הנוזלים המרים.
בינתיים לבשל הביצים הקשות ולקצוץ הבצל.
במעבד מזון לכתוש האגוזים "בפולסים" כדי לא לקבל אבקת אגוזים.
לנגב החצילים, מהנוזלים, במגבת נייר, לטגן ולהספיג יתרת השמן במגבות נייר.
באותה מחבת לטגן הבצל הקצוץ עד לגוון זהוב כהה.
להוסיף למעבד המזון את החצילים, הבצל, הביצים, פלפל שחור ומלח - בזהירות, החצילים מומלחים.
לעבד בפולסים.
לתקן תיבול ולהנות מ"כבד קצוץ" צמחוני.